Alles wat je moet weten over een fotosessie bij :

Afscheid & Ziekte Fotografie

Dat je op deze pagina bent gekomen, dan betekent het waarschijnlijk dat er iemand die dichtbij je staat is overleden of ziek is. Wat mooi dat je er over nadenkt om foto’s te laten maken en dat doe ik met alle liefde voor je/jullie.

Afscheidsfotografie…ik ga er telkens meer van houden. “Rouw is eigenlijk liefde dat nergens naar toe kan” las ik laatst. En juist die liefde vind ik prachtig om vast te leggen. Liefde van familieleden die hetzelfde verdriet doormaken en er voor elkaar zijn. Vroeger zou ik hard wegrennen voor deze emoties en verdriet, nu omarm ik het. Het geeft aan dat de overledene geliefd was en dat er een gemis en leegte achterblijft. Misschien komt het omdat ik ouder word en zelf van verschillende familieleden afscheid heb moeten nemen, dat ik nu de waarde, de liefde en de verbinding erin zie en daarnaast de zwaarheid kan omarmen.

Het mooiste aan een fotosessie met een gezin of familie waarvan iemand ziek is, is dat het zulke diepe liefdevolle foto’s zijn met een lach en een traan. Iedereen is bewust dat deze foto’s wel de laatste kunnen zijn, iedereen is bewust van de tijd die dringt. De diepe intense blikken en knuffels die gegeven worden, het is prachtig omdat het echt is. Kinderen die juist helemaal niet bewust zijn en alles luchtig maken. Ook al voelt diegene die ziek zich vaak niet meer zo mooi of fit, wij hoeven niet ver te gaan voor foto’s. Gewoon thuis of in de tuin of een groene strook dichtbij is genoeg. 

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt, mijn portfolio en wat andere klanten zeggen. Mocht mijn fotografie jou aanspreken neem dan contact op via het contactformulier en ik zal z.s.m. wat van mij laten horen en tijd vrij maken.

Veelgestelde vragen

Emoties zijn er op een uitvaart en dat geeft alleen maar aan dat diegene gemist word en geliefd is. Het is een emotie die er mag zijn. Toch is dat niet waar ik mij op focus die dag. Als ik familieleden zie knuffelen om elkaar te troosten is dat wel iets wat ik op de foto zal zetten, omdat dat mooi is om terug te zien, dat er verbondenheid in het verdriet is. Van te voren zal ik altijd overleggen hoe jullie hierin staan.

Jazeker! Ik kom toch ineens heel dichtbij en as er iets is waar jullie je niet goed bij voelen dan houd ik daar rekening mee.

Ik zal echt de dag zo vast leggen zoals het was. Zodat je later terug kan kijken en het kan herbeleven. Het gaat toch als een roes voorbij, weet vaak niet meer welke mensen er aanwezig waren. Een lach en een traan, overzicht foto’s en details…alles wat mijn oog vangt zal ik fotograferen zonder teveel op de voorgrond te zijn.

Door de week kan ik meestal op korte termijn. In het weekend is het wat lastiger. Als ik iets kan verschuiven om toch jullie fotograaf te zijn dan zal ik dat altijd proberen.

Het duurt ongeveer 2 weken voordat jullie foto’s zijn uitgezocht en bewerkt. Jullie krijgen van mij een mail zodra de foto’s in een online gallery staan. Daar kunnen jullie je aantal favoriete digitale foto’s selecteren en zal ik die foto’s op download zetten. Mochten jullie meer digitale foto’s willen dan kan dat tegen een meerprijs van 10 euro per foto.

Jazeker, er zijn verschillende soorten albums. Van mini albums met mooie linnen kaften tot luxe albums.

Ik informeer je daar graag over

-reviews

Vorige
Volgende
Okergeel-0727

AFSCHEID

500 vanaf prijs
  • 3 uur fotografie
  • 50 digitale foto's
  • mini album

ZIEKTE

350 vanaf prijs
  • 1,5 uur fotografie
  • 15 digitale foto's
  • Maximaal 5 personen