Laten we even  kennismaken!

Hoi! ik ben Inge. Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen.

Ik ben Inge van Tiel en ben ruim 13 jaar fotograaf. Ik woon in het mooie Alkmaar samen met mijn tiener zoon Duco  en tiener dochter Evi.  Ik ben een echte knuffelkont en dat zijn mijn gezin en vriendinnen gelukkig ook. Ik word dan ook heel blij van knuffelige families voor mijn lens! Daarnaast hou ik van wandelen op het strand of duinen, het is de plek waar ik kan opladen. Cappuccino drinken in leuke koffietentjes met vriendinnen doe ik heel graag. Waar ik echt heel blij van word is reizen! Een aantal keer in de ochtend te begin ik met yoga, sport of wandeling in de duinen. In de rust de dag beginnen vind ik heerlijk, maar aan de andere kant ben ik ook weer te vinden op festivals en hou ik van dansen. De combinatie van stilte en uitbundig past bij mij. Mijn avond is compleet met vriendinnen als ik diepgaande gesprekken kan voeren waarin wij ons kwetsbaar opstellen, maar daarnaast uitbundig kunnen lachen om domme dingen en evt. kunnen dansen. Kleine dingen kunnen mij echt gelukkig maken op een dag, met zon in de tuin een koffie drinken, tijdens het fietsen een merel horen zingen, mooie schelpen vinden op het strand, mooie zonsopgang of ondergang met rode lucht, mijn zoon die fluitend door het huis loopt, mijn dochter ongegeneerd een tiktok van haarzelf zien opnemen of mijn kinderen met elkaar zien knuffelen.

 

Leuke weetjes

cappuccino, liefde voor tieners, zorgzaam, lezen, reizen, koffietentjes, vriendinnen, dansen, half indo, festivals, humor, me time, gevoelig, musea, strand.

Juist omdat ik zo’n mensen mens ben, ik van connectie hou en de kleine dingen, vind ik het fotograferen van mensen met hun dierbare zo mooi om vast te leggen. De knuffels, de ondersonsjes, stoei partijtjes, spontane lachbuien, de liefde voor elkaar. Als fotograaf ben ik rustig en geduldig. Ik neem de tijd en heb niet snel last van stress. Chaotische gezinnen…ik hou ervan. Ik hou van spontaan en ongedwongen en ik zal mijn uiterste best doen om foto’s te maken waarvan je later terug denkt dat het precies zo was, dat je kind altijd zo deed of keek. Dat het geen nep glimlachjes zijn, maar oprecht of juist een serieuze blik als iemand geconcentreerd bezig is. Elke fase is anders en elke opdracht vraagt om een persoonlijke blik.

Kinderen kijken overal zo doorheen en ik zal altijd de tijd nemen om persoonlijk contact te maken met elk kind, dat ze zich gezien en gehoord voelen. Ik maak foto’s van wat hun willen en hun luisteren dan vaak naar wat ik wil. Het komt regelmatig voor dat ik een handje vast heb tijdens het lopen van een kindje die ik niet ken of ze vragen of “die mevrouw” ook mee mag eten. Dan heb ik een grote glimlach op mijn gezicht!

WAAROM ELK MOMENT FOTOGRAFEREN?

Allround fotograaf

Ik hou van echtheid, het leven in al zijn facetten en vooral de verbinding met mensen onderling, de uitbundigheid en kwetsbaarheid en de liefde. Alleen maar bruiloften of alleen maar uitvaarten dat hou ik niet vol, juist al die verschillende fases in het leven maken dat ik dit werk zo waardevol vind. Laatst had ik een fotosessie die een cadeau was van vrienden voor hun vriendin die bijna aan haar chemokuur begon. Ik mocht haar jonge gezin op de foto zetten en daarna hun hele vriendengroep. Als er iemand zo ziek is dan is het besef dat het leven iets kostbaars is en de liefde voor elkaar extra aanwezig binnen het gezin, maar ook bij haar vrienden en juist dat maakt het fotograferen zo bijzonder. Ik zie de intense blikken en de extra knuffels door mijn lens. Het maakt mij elke keer weer bewust en dankbaar, maar het raakt mij ook en voel ik met hun mee. Daarom kan ik niet alleen blije of alleen verdrietige fotosessies doen….alle soorten fotosessies zijn het totale leven met alle mooie kanten eraan en ik omarm het allemaal en zo blijft het voor mij mooi in balans. Daarnaast gebeurt het dat ik echt een band opbouw met klanten die met elke fase in hun leven mij kan vragen of ik het vast kan leggen, hoe mooi is dat. Het past gewoon bij mij!