Alles wat je moet weten over:

Zwanger & Baby Fotografie

Gefeliciteerd, een baby’tje is onderweg of ondertussen al geboren! Wat een speciale tijd is dit. Alles is nieuw, het leven in je buik en alles wat geregeld moet worden. En als jullie baby er is dan komen jullie in een rollercoaster van emoties terecht, is jullie wereld ineens heel klein. Het gaat om jullie als gezin en hoe mooi en kostbaar is dat om vast te leggen. Jullie kraamtijd zoals het is. Foto’s van het verschonen, knuffelen, voeden, evt in badje of samen onder de douche. Dat doe ik met liefde en in alle rust voor jullie.  Als je interesse hebt in een zwangerschapsshoot en/of een newborn sessie kijk dan vooral even verder op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Newborn fotografie wordt vaak in de eerste twee weken na de geboorte gedaan. Dan slaapt het babytje nog veel. Ook heeft hij/zij weinig krampjes en melk puistjes in het gezicht. Maar zelf vind ik het belangrijker dat jullie er klaar voor zijn als gezin. Het is een intense periode die iedereen anders beleefd en waar de één er naar uit kijkt, krijgt de ander er stress van met alle hormonen die in het lijf gieren. Ik spreek af wanneer de uitgerekende datum is, dat ik er een beetje rekening mee kan houden in de agenda. En jullie bellen als jullie er klaar voor zijn nadat het baby’tje geboren is, door de week kan ik altijd wel ergens op korte termijn.

 

Meestal bij je thuis. Je bent nu eenmaal veel thuis de eerste periode na de geboorte. Het is ook wel zo makkelijk want je hebt alle spullen bijdehand. Voeden, verschonen en/of dat is wel zo handig thuis. Daarnaast is het er warm, rustig en comfortabel. Ik maak vaak foto’s op het bed van de ouders en ook foto’s van jullie in het babykamertje en beneden in de woonkamer. Heel soms komt het voor dat klanten foto’s buiten willen maken, dan mag natuurlijk ook altijd en dat zal minder tijd in beslag nemen. Maar dat is altijd in de zomer en is eigenlijk geen newborn sessie, want is het aan te raden om dat pas te doen na 3 maanden.

Zorg ervoor dat er geen ramen openstaan en eventueel te kachel aan als het er erg fris is. Graag een effen neutrale klaar dekbed op het ouders bed. Leg alles klaar wat je graag op de foto wilt hebben zoals geboortekaartje, speciaal knuffeltje of iets wat van waarde is wat je graag vastgelegd wilt hebben. Ruim eventueel rommelige hoekjes op zoals nachtkastjes en naast de bank. Leg een extra kledingsetje klaar voor het geval dat.

Neutrale kleding met texturen is erg mooi en rustig. Geen drukke patronen of prints met letters.

Over het algemeen vindt een newborn shoot altijd plaats bij jullie thuis. Je bent nu eenmaal veel thuis in de eerste weken (of maanden) vanaf de geboorte. Ook is het lekker warm, rustig en comfortabel. Het voordeel van een baby shoot thuis is ook dat je alles bij de hand hebt. Wil je even voeden? Geen probleem. Moet de baby verschoond worden of is er plotseling een setje kleding onder gespuugd? Dan is dit thuis heel makkelijk op te lossen. Ook kan het leuk zijn een aantal foto’s te maken in het babykamertje.

Wanneer een baby iets ouder is, dus vanaf ongeveer drie maanden dan kun je er ook voor kiezen om een fotoshoot op locatie te doen. Dit raad ik wel alleen aan in de zomermaanden, omdat je anders al snel zo’n ingepakt bundeltje bij je hebt, dat je de baby bijna niet meer ziet.

Jazeker, het gebeurt met grote regelmaat dat klanten beide fotosessie boeken. Als je beide fotosessies tegelijkertijd boekt dat krijg je pakket korting. Zie prijzen voor meer informatie.

Het duurt ongeveer 2 weken voordat jullie foto’s zijn uitgezocht en bewerkt. Jullie krijgen van mij een mail zodra de foto’s in een online gallery staan. Daar kunnen jullie je 15  favoriete digitale foto’s selecteren en zal ik die foto’s op download zetten. Mochten jullie meer digitale foto’s willen dan kan dat tegen een meerprijs van 10 euro per foto.

Jazeker, er zijn verschillende soorten albums. Van mini albums met mooie linnen kaften tot luxe albums. Ik informeer je daar graag over.

Tussen de 30 en 36 weken zwanger is het het mooiste om foto’s te maken. Sommige hebben een klein buikje en zou ik het rond de 36 weken doen. Later gaat het baby’tje indalen en is je buikje een minder rond bolletje.

Ja natuurlijk mogen kinderen en/of partner mee. Alleen maar mooi om met elkaar op de foto te gaan.

Geen kleding met drukke grote motieven en grote prints. Kleding in neutrale kleuren maar met een patroontje of kant/gebreid dat is juist erg mooi. Er kan meer dan je denkt. Kijk op mijn inspiratiebord voor voorbeelden.

Ja, als je wilt mag je 1x een kledingwissel doen. Het hoeft niet als je dat niet nodig vindt.

Van te voren hebben wij via mail contact waar jij het liefst foto’s wilt maken. Soms weet de klant zelf een plek waar ze foto’s wilt laten maken en soms laten ze het aan mij over.  Op de dag zelf zien wij elkaar op de besproken locatie. Ik neem de tijd en zorg altijd dat ik op verschillende plekjes foto’s maak. Ik hou van spontane momentjes en knuffel momenten, maar ook details en close-up..  Ik zal duidelijk communiceren wat jullie moeten doen, want de meeste vinden het lastig voor de camera. Niet dat het daardoor hele geposeerde foto’s worden, maar meer dat je niet van alles zelf hoeft te bedenken. Ook maak ik veel verschillende foto’s van details en jullie met omgeving.

Bij slecht weer en/of ziekte is het mogelijk om kosteloos te afspraak te verplaatsen.

IMG_6182

zwangerschap of baby

350
  • 1,5 uur fotografie zwangerschap. Bij een babyfotosessie neem ik meer tijd.
  • 15 digitale foto's
  • maximaal 5 personen

pakketprijs

550
  • zwangerschap en baby
    tegelijk boeken
  • Alles wat hiernaast staat x 2
  •  
  •