Waardevol moment in parkje van MCA Alkmaar

Deze foto is mij erg dierbaar! Deze raakt mij en als ik vertel waarom weet ik bijna zeker dat het jou ook raakt.

 

Ik werd gebeld door een oude klasgenoot met de vraag of ik z.s.m. een fotosessie in kon plannen van zijn hele familie. De reden was dat zijn vader als ernstig ziek was en binnenkort zou gaan overlijden aan kanker. Wij hebben een aantal dagen later afgesproken voor het ziekenhuis van Alkmaar, want een andere optie was al niet meer haalbaar. Gelukkig zit er een klein groen parkje waar wij de foto’s konden maken. Het was heftig, emotioneel  en confronterend voor het hele gezin en ik voelde net zo hard met hun mee. Toen ik naar huis reed voelde mijn hart zwaar, maar toch ondanks dat het heftig is vind ik dit de mooiste fotosessies! Het besef dat je elkaar nog hebt op z’on moment en de liefde die er voor elkaar is….dat is zo voelbaar en zichtbaar.

 

 Toen we hoorden dat m’n vader niet meer beter zou worden en het de vraag was hoe lang we nog samen zouden hebben,  bedachten we dat het misschien mooi is om nog een fotosessie te doen met de hele familie. 

Nadat we dit hadden voorgesteld aan vaders en hij hier ook mee instemde; hebben we contact opgenomen met Inge. Na de situatie uitgelegd te hebben, konden we snel een afspraak maken voor de sessie. 

Ivm de beperkte mogelijkheden van m’n vader hebben we er voor gekozen om de foto’s in het ‘Park’ bij het ziekenhuis te maken. 

Het was een rare dag wetende dat dit waarschijnlijk de laatste keer was dat we met z’n allen zoiets gingen doen. Aangezien mijn vader doof was geworden in korte tijd was het voor hem ook lastig en emotioneel want hij wist ook wat er komen ging.

Ondanks de rare situatie zijn we erg blij met het resultaat en zeker omdat de toestand na die dag, met de dag slechter werd.  19 dagen later hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen. 

Inge bedankt voor de mooie foto’s, de snelle afspraak en levering van de foto’s. Mijn vader heeft ze ook nog gezien en er nog erg van kunnen genieten.  

 

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie